Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@07:08:34 GMT

کارشناس زلزله شناسی: وقوع زلزله بزرگ در تهران منتفی است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۴۵۳۲

کارشناس زلزله شناسی: وقوع زلزله بزرگ در تهران منتفی است

مهندس سیدمسعود پیمان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه یکی از رسالت های محققان و دانشمندان اطمینان خاطر دادن به مردم و کاهش آسیب و اضطراب روانی آنان است، اظهار کرد: زلزله به قدری پیچیده است که دانش بشری درباره تمام زوایای آن ناتوان و نارسا است و نمی توان به یک منبع اتکا کرد.

وی با بیان اینکه نباید با برخی اظهارنظرهای غیرعلمی و احساسی مردم را ترساند، گفت: بر پایه اظهارات غیرمستحکم و غیرعلمی نمی توان گفت در جایی زلزله اتفاق می افتد یا نه، زیرا زلزله شناسی دانشی است که بر پایه آن می توان گفت منطقه ای قابلیت زلزله خیزی دارد و باید احداث بنا و تاسیسات در آن منطقه بسیار مقاوم در برابر زلزله باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سابق امور زلزله شناسی نیروگاه های اتمی و سدهای بزرگ کشور، وقوع زلزله های کوچک و در حد پنج ریشتر را باعث آزاد شدن انرژی های انباشته شده در گسل ها و خروج گازهای زمین دانست و افزود: وقوع چنین لرزه‌هایی هدیه ای ارزشمند است که مانع وقوع زمین لرزه های بزرگ می شود و باید آن را به فال نیک بگیریم.

پیمان با بیان اینکه هیچ کس منکر زلزله خیزی شهرهای بزرگ نیست، خاطرنشان کرد: هیچ دلیل علمی مبنی بر وقوع زلزله بزرگ در تهران وجود ندارد و نباید برخی افراد با عنوان کارشناس هر از گاهی با اظهاراتی مبنی بر احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران، موجب وحشت و هراس مردم شوند بلکه رسالت محققان کاستن از نگرانی مردم و روحیه دادن به آنهاست.

وی با اشاره به وقوع زلزله های متعدد در شهر ری و احساس آن در تهران این امر را دلیلی بر وقوع زلزله بزرگ در تهران ندانست و گفت: چون ری بسیار نزدیک تهران است بنابراین هر زلزله ای که رخ می دهد طبیعی است که در تهران هم احساس شود.

پیمان خاطرنشان کرد: در تحقیقات زلزله باید منطقه را پهنه بندی کرد و ویژگی لرزه خیزی فاصله به فاصله و نقطه به نقطه فرق می کند.

وی با اشاره به وقوع زلزله در جاده هراز در سال ۱۳۶۰ و وحشت مردم تهران و بروز شایعات ناشی از آن، اظهار کرد: در آن زمان به دستور نخست وزیر وقت، بنده به همراه یک تیم متخصص زمین شناسی برای بررسی و مطالعه منطقه به دماوند رفتیم و بعد از مشاهدات میدانی اعلام کردیم که با آمار نمی توان گفت در تهران زلزله شدیدی رخ می دهد.

بامداد روز جمعه زمین لرزه ای با قدرت ۵.۱ ریشتری در ۷ کیلومتری گسل مشا و ۶ کیلومتری شهر دماوند رخ داد که موجب وحشت شهروندان تهرانی شده و دو نفر نیز جان خود را از دست دادند؛ پس از آن پس لرزه‌های متعددی در این منطقه رخ داده که بزرگترین آن ۳.۹ ریشتر بوده است.

برچسب‌ها شهر تهران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله پروندهٔ خبری زلزله در استان تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله شهر تهران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله وقوع زلزله بزرگ در تهران زلزله شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند

ایسنا/خراسان شمالی زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند.

این زلزله در شهر تیتکانلو در شهرستان فاروج در ساعت ۳۷: ۱۵ به وقوع پیوست.

این زلزله در عمق هشت کیلومتری به وقوع پیوست. عرض جغرافیایی این زمین لرزه ۳۲.۲۰۲ درجه شمالی و طول جغرافیایی ۵۸.۳۲۳ درجه شرقی به وقوع پیوست‌.

بنا به گفته مسئولان ذی ربط این زلزله خسارتی به همراه نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله این استان را لرزاند