Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی زارع با اشاره به خطرات و تاثیراتی که گسل فیروزکوه می تواند بر تهران داشته باشد، گفت: اگر زلزله ای بیش از 6 ریشتر در این منطقه به وقوع بپیوندد در وهله اول ساختمان های بلند تهران را تهدید می کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ وقوع 18 زمین لرزه از صبح تا ظهر امروز در شرق استان تهران سوالات زیادی در خصوص گسل های استان تهران و قله دماوند ایجاد کرد که در وهله نخست نگرانی ها را در خصوص ساختمان های تهران بار دیگر افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زارع، استاد پژوهشکده زلزله شناسی در این خصوص گفت: منطقه شرق استان تهران همچون گذشته شاهد چنین زلزله هایی به وفور بوده است. این منطقه محل تلاقی دو گسل فیروزکوه و مشا است و زلزله ها غالبا در این منطقه رقم می خورد.

او افزود: خیلی از این زمین لرزه ها در سایر نقاط کشور به علت کوچک بودن ثبت نمی شوند. تحرک این دو گسل بر روی گسل های تهران اثرگذار نیست. گسل مشا گاهی اوقات بر روی تهران تاثیراتی می گذارد که نمونه آن زمین لرزه اردیبهشت ماه بود.

زارع با اشاره به خطرات و تاثیراتی که گسل فیروزکوه می تواند بر تهران داشته باشد، گفت: اگر زلزله ای بیش از 6 ریشتر در این منطقه به وقوع بپیوندد در وهله اول ساختمان های بلند تهران را تهدید می کند و در وهله بعد خانه هایی که بر روی مناطق با خاک نرم تاسیس شده اند تحت خطر قرار می دهد.

این متخصص حوزه زلزله با تشریح مناطق تحت خطر در تهران اظهار کرد: این خطر بیشتر مناطق جنوبی تهران که شامل مناطق 16،12،18 و 19 است را  تهدید می کند. از بهارستان به سمت پایین تهران با پدیده آبرفت نرم مواجه است و در این مناطق نیز خطر جدی است. در شمال شهر نیز خطر مناطق دروس، شمیران نو و الهیه به علت اینکه بر روی خاک نرم تاسیس شده اند، تهدید می کند.

این استاد پژوهشکده زلزله شناسی گفت: احتمال وقوع زمین لرزه های شدیدتر در استان تهران وجود دارد همانطور که امروز در ابتدا یک زلزله 3.6 ریشتری به وقوع پیوست و در ادامه یک زلزله 4 ریشتری رقم خورد. در طی 10 سال گذشته گسل های مشا و فیروزکوه منشا زلزله های 5 ریشتری و کمتر بوده اند اما نمی توان به یک تاریخ 10 ساله برای نتیجه گیری اکتفا کرد.

او افزود: با بررسی سالیان بسیار دور می توان متوجه شد که احتمال وقوع زلزله های بزرگ تر از 6 ریشتر در این منطقه وجود دارد. گسل فیروزکوه و مشا با دماوند ارتباط مستقیمی با آتشفشان دماوند دارند اما نمی توان ارتباط را تا انجام تحقیقات گسترده تایید کرد.

زارع با اشاره به آخرین وضعیت آتشفشان دماوند اظهار کرد: با توجه به اثرات جانبی باید گفت که آتشفشان دماوند جز آتشفشان های فعال جهان است. هر آتشفشانی که در 10 هزار سال گذشته یک فوران داشته باشد باز هم جز آتشفشان های فعال به حساب می آید. در لایه های زیرین مواد مذاب تحرکاتی دارند و از جمله این تحرکات باعث می شود تا گسل های مشا و فیروزکوه نیز به نحوی تحت تاثیر قرار گیرند.

او در پایان گفت: بنابراین جا به جایی مواد مذاب در دماوند با جا به جایی گسل ها ارتباط دارد اما نمی توان برای تاثیر مستقیم بر زلزله اظهارنظر کرد و باید تحقیقات جزئی صورت گیرد.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دماوند زلزله زلزله تهران گسل های تهران آتشفشان دماوند گسل فیروزکوه استان تهران زمین لرزه زلزله ها گسل ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۵۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان

به گزارش خبرگزاری سازمان صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان ساعت ۵ و ۴۲ دقیقه صبح امروز، وقوع حریق ساختمان ۴ طبقه در خیابان ویلا، به سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی زاهدان گزارش و بلافاصله تیم‌های عملیاتی ایستگاه‌های ۶ و ۹ به محل حادثه اعزام شدند.
حریق در طبقه اول مجتمع به وقوع پیوسته که با حضور به موقع آتش نشانان در لحظات اولیه مهار و ️با توجه به انتشار و تراکم دود در طبقات، عملیات تهویه دود و جستجو همزمان توسط آتش نشانان انجام شد و تمام ساکنین به خارج از ساختمان انتقال داده شدند.
متاسفانه در این حادثه یک نفر از ساکنین دچار سوختگی جزئی شده بود که توسط آتش نشانان به نیرو‌های اورژانس تحویل داده شد.

دیگر خبرها

  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • تهران تا فردا ظهر بارانی است/ احتمال وقوع تندر و آذرخش
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • زلزله این استان را لرزاند